Pesuohjeet

Onnittelut uudesta treenituotteestasi Trimtexiltä! Toivottavasti tulet olemaan tyytyväinen ja kiitämme, että valitsit meidät.

Yleiset pesuohjeet
Tuotteissamme on teknisiä ominaisuuksia joita tulee käsitellä hellävaraisesti säilyttääkseen ominaisuudet.

Käännä vaate nurinpäin ennen pesua ja seuraa tuotteen sisäpuolella olevia pesuohjeita. Pese tuote yhdessä samankaltaisten värien kanssa, äläkä käytä pesuainetta joka sisältää valkaisuainetta ja huuhteluainetta. Ajan myötä tämä tuhoaa tuotteen tekniset ominaisuudet.

Mikäli tuote on hyvin likainen, kannattaa tuote huuhdella ensin ja sitten pestä se mahdollisimman nopeasti. Vaihtoehtoisesti voit käyttää tahranpoistoa ilman valkaisuainetta oikein vaikeisiin tahroihin.

Kokeile näitä
Tuotteitamme ei tule pestä yhdessä tuotteiden kanssa, jotka sisältävät tarralukkoja esim. pyöräilyhanskat- koska silloin tuote kuluu ja tuotteeseen voi helpommin tulla reikä.

Untuvatakkien pesuohje
Harkitse onko koko takin peseminen tarpeellista, tai onko pelkkä tahran pois pesu mahdollista. Mikäli tahdot pestä koko takin, tarvitset sinä kuivausrummun. Takit voit pestä 30 asteen hienopesussa. Emme suosittele huuhteluaineen käyttöä, koska tämä saattaa aiheuttaa untuvan paakkuuntumista.

Heti pesun jälkeen pitäisi takki kuivata kuivausrummussa alhaisella lämmöllä (max 50 astetta). Lisää kolme tennispalloa takin kanssa kuivausrumpuun. Nämä auttavat untuvaa/toppausta palauttamaan ilmavan muodon. Ota takki ulos 15 minuutin välein siirtääksesi untuvaa/toppausta käsin tarvittaessa. Untuvan/toppauksen paakkuuntuminen pesun yhteydessä ei ole epätavallista, mutta sen voi jakaa käsin, niin kauan kun tämä tehdään takin kuivauksen yhteydessä. Mikäli pesuohjetta ei seurata ja untuva/toppaus paakkuuntuu pesussa, suosittelemme että takki pestään ja kuivataan kuivausrummussa uudestaan yllä olevan ohjeen mukaan.

Kuoritakkien pesuohje
Pestessäsi teknisiä vaatteita, suositellaan pesuohjeen tarkkaa noudattamista. Tämän kaltaisten vaatteiden kanssa ei tule käyttää huuhteluainetta, koska tämä tukkii tuotteen huokoset. Suurin osa teknisistä vaatteista on impregnoituja vettähylkivällä aineella kankaan ulkopuolelta. Tämä impregnointi katoaa vähitellen käytössä. Ilman tätä impregnointia menettää tuote sen kosteutta siirtävän ominaisuuden, koska ulkokangas imee vettä ja estää kosteuden ulos pääsyn. Tarpeellinen tuotteen puhdistus ja impregnointi auttaa käyttäjää saamaan maksimaalisen hyödyn teknisestä vaatteesta.

Muutamia vinkkejä ja neuvoja pesuun ja impregnointiin ovat:

  • Tarkista aina vaatteen pesuohjeet
  • Sulje vetoketjut, irrallaan olevat joustavat nauhat ja kiinnitä kaikki tarralukot
  • Poista kaikki jäljellä olevat pesuaineet pesukoneen lokerosta paperilla
  • Pese 30 asteen normaalipesussa, käytä 40 asteen pesua oikein likaisiin vaatteisiin (tarkista vaatteen pesuohjeesta, kestääkö se tätä)
  • Mikäli tuote täytyy impregnoida, impregnoi tuote pesun jälkeen. Likaiset tuotteet eivät ime itseensä impregnointia. Kokeile näitä
  • Impregnoinnin aktivointi edellyttää lämpöä. Helpointa tämän yhteydessä on käyttää kuivausrumpua tai kuivauskaappia. Jos materiaali ei kestä tätä, voi silitysrautaa alhaisella lämmöllä käyttää. Kuivaa vaate kuivausrummussa alhaisella lämmöllä 20 minuuttia impregnoinnin jälkeen.


Trikoiden/paitojen/pipojen pesuohje
Tuotteemme tulee käsitellä hellävaraisesti säilyttääkseen niiden tekniset ominaisuudet. Käännä vaate nurinpäin ennen pesua ja seuraa tuotteen sisäpuolella olevaa pesuohjetta. Pese tuote yhdessä samankaltaisten värien kanssa, äläkä käytä pesuainetta joka sisältää valkaisuainetta ja huuhteluainetta. Ajan myötä tämä tuhoaa tuotteen tekniset ominaisuudet. Suosittelemme nestemäsien pesuaineen käyttöä. Mikäli tuote on hyvin likainen, kannattaa tuote huuhdella ensin ja sitten pestä se mahdollisimman nopeasti. Vaihtoehtoisesti voit käyttää tahranpoistoa ilman valkaisuainetta oikein vaikeisiin tahroihin. Vältä maksimaalista sentrifugointia ja kuivausrummun käyttöä. Puhdistettavissa ja silitettävissä alhaisella lämpötilalla (max 110 astetta).

Tuotteitamme ei tule pestä yhdessä tuotteiden kanssa, jotka sisältävät tarralukkoja esim. pyöräilyhanskat- koska silloin tuote kuluu ja tuotteeseen voi helpommin tulla reikä.

Fleecen pesuohje
Fleeceä pestessä suosittelemme pesua vaate nurinpäin säilyttääkseen tuotteen mahdollisimman pitkään. Mikäli fleeceä käytetään suoraan ihoa vasten, voi synteettisissä kuituaneissa esiintyä haju. Jos näin tapahtuu, suosittelemme synteettisten vaatteiden pesuainetta. Seuraa sen jälkeen vaatteen sisällä olevaa pesuohjetta. Fleecetuotteiden pesussa emme suosittele huuhteluaineen käyttöä, koska tämä tuhoaa tuotteen kuituaineet.

Pyöräilyhousujen pesuohje
Pyöräilyhousut voi pestä 40 asteen konepesussa. Käytä pesuainetta joka ei sisällä valkaisuainetta, koska tämä tuhoaa materiaalin joustavuuden. Housut kannattaa pestä nurinpäin yhdessä samanlaisten värien kanssa. Housuja ei saa valkaista. Lempeällä puhdistuksella.

Puuvillan pesuohje
Vaatteet jotka pääsääntöisesti sisältävät puuvillaa ovat konepestäviä 40 asteessa. Pese aina vaatteet yhdessä samanlaisten värien kanssa, koska hieman ylijäämäväriä on odotettavissa. Mikäli kuivaat puuvillavaatteen kuivausrummussa, riskeeraat että se kutistuu. Lue aina vaatteen ohjeet merkkilapusta ollaksesi varma.

Takkien ja housujen pesuohje
Vaatteemme tulee käsitellä hellävaraisesti säilyttääkseen niiden tekniset ominaisuudet. Käännä vaate nurinpäin ennen pesua ja seuraa tuotteen sisäpuolella olevaa pesuohjetta. Pese tuote yhdessä samankaltaisten värien kanssa, äläkä käytä pesuainetta joka sisältää valkaisuainetta ja huuhteluainetta. Ajan myötä tämä tuhoaa tuotteen tekniset ominaisuudet. Suosittelemme nestemäsien pesuaineen käyttöä. Mikäli tuote on hyvin likainen, kannattaa tuote huuhdella ensin ja sitten pestä se mahdollisimman nopeasti. Vaihtoehtoisesti voit käyttää tahranpoistoa ilman valkaisuainetta oikein vaikeisiin tahroihin. Vältä maksimaalista sentrifugointia ja kuivausrummun käyttöä. Puhdistettavissa ja silitettävissä alhaisella lämpötilalla (max 110 astetta)

Tuotteitamme ei tule pestä yhdessä tuotteiden kanssa, jotka sisältävät tarralukkoja esim. pyöräilyhanskat- koska silloin tuote kuluu ja tuotteeseen voi helpommin tulla reikä.